søndag den 27. januar 2008

Danmarks Indsamlingen


Jeg sad og så det store show Danmarks Indsamlingen i går på DR1. Hvor er det godt at vi har sat en dag om året af til at samle penge ind til nødlidende børn i Afrika. Tak til alle, som var med til at give på forskellige vis!


Når det er sagt, har jeg også lyst til at lufte min frustration over vores ansvar over for Afrika. Selvfølgelig er det godt at give penge til at hjælpe børn, som sulter, lider af malaria, har diarre eller er i fare for at får mæslinger. Det er alt sammen fint, men bare slet ikke nok, og måske i værste tilfælde helt spildt. Hvis vi for alvor vil gøre en forskel i Afrika, så er det ikke nok at vi reagerer på apellen om at give til nødhjælp. Det er ikke tilstrækkeligt at få et barn til at overleve denne dags plage, hvis der bare venter en ny lige på den næste side i kalenderen. Når vi vil gøre en forskel, som vare ved, som får blivende og måske endda forebyggende virkning, så skal vi bevæge os ind i udviklingsbistand. Så skal vi medvirke til at opbygge samfund, hvor børn ikke havner i de nødsituationer, som vi så i går på tv. Så skal vi være vedholdende og gavmilde, og holde fast i at deltage, også når de værste fluer er viftet væk, når maver og lemmer igen begynder at passe sammen i proportioner, når diarreen er stoppet og vandet er renset. Så skal vi forpligte os på at give til at opbygge familier, landsbyer og lande, hvor alle mennesker har en chance for et liv under acceptable forhold. Vi kan ikke være bekendt at høste taknemmeligheden over den øjeblikkelige hjælp, hvis vi ikke vil tage ansvaret for den langsigtede.
Det skærer mig i hjertet at se børn, som lider. Jeg ser små mennesker med stort potentiale, når jeg ser billederne af fattigdom, slum og elendighed. Jeg vil ikke nøjes med at bidrage til nødhjælp, men engagerer mig i den udvikling, som skal til for at det ikke bliver ved med at være sådan.

60 millioner rækker langt, og jeg er overbevist om at rigtig mange børn vil få stor glæde af den hjælp. Jeg glæder mig over at se at danskerne faktisk er gavmilde og omsorgsfulde, og jeg håber at vi kan tage Afrika med ind i resten af året, så vi tager vores ansvar og er med til at løfte, også når der ikke er show og tv på. Det fortjener ungerne i Afrika!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...