torsdag den 3. juli 2008

En alvorlig snak

I går tog jeg en alvorlig snak med Godwin. Jeg fortalte ham om at jeg måske ville få arbejde i Ghana i en periode, og at vi så skal flytte til Ghana og bo så længe. Vi talte om hans skole og om at han måske skal gå på den internationale skole i Takoradi. Til det svarede han at det passede ham fint, for så kunne han lærer at svømme og ville blive rigtig god til engelsk. Nu kan jeg virkelig mærke at det var godt at tage ham med ud til skolen, sidst vi var i Ghana.

Vi talte også om at han nok skal fortsætte med at lærer dansk i sin fritid. Han synes naturligvis at han taler fint dansk, men han forstod også at han skal følge med de andre i klassen, så han er lige så dygtig som dem, når han kommer tilbage til Sorø.

Godwin ville selvfølgelig med det samme vide om det var ok at tage sin PlayStation med. Først ville han ikke have den med, for han ved at børnene på Father's Home ikke er så gode til elektronisk legetøj, men da vi talte om at vi nok skal bo et andet sted en på selve børnehjemmet, så ville han gerne have den med. Det er sjovt som den slags ting fylder i hans verden.

Alt i alt tog han godt imod planerne, selv om jeg tydeligt har understreget at vi ikke ved noget med sikkerhed endnu. Jeg skønnede at der var risiko for at folk ville spørge ham om Ghana på sommerens lejre og konferencer, og jeg synes at det var mest fair at klæde ham godt på til det. Nu virker det som om vi begge glæder os ved udsigten til en periode i Ghana. Jeg ved dog godt at alt dette sætter en række af tanker i gang i Godwin, og jeg er forberedt på at han kommer med spørgsmål og måske ikke alligevel er så vild med ideen. Det tager tid at vænne sig til tanken, og lige nu har vi god tid. Jeg er sikker på at en par år i Takoradi vil være givende for os begge, og jeg tror at Godwin vil se frem til det sammen med mig.

Det er ok at tale med ham om det, men husk på at det stadig er relativt nyt for ham, og måske vil han slet ikke tale om det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...