tirsdag den 12. august 2008

1. skoledag

Idag havde jeg min første geografitime i dette skoleår. Faktisk er det en del år siden jeg har undervist i geografi. Jeg stoppede da det blev et prøvefag for et par år siden. Nu har jeg så fået opgaven igen, og det er helt fint. Jeg er jo glad for faget og hygger mig med landkort, stammefolk og infrastruktur.

Jeg fik mit come back i 7.A, som har til huse i en af Stenlille Skoles 2 midlertidege barakker. De blev opstillet for godt 25 år siden og må efterhånden siges at være ret permanente. Vi lagde ud med at konstaterer at klassen, grundet tekniske problemer på bibioteket, ikke havde fået udleveret bøger endnu. Lidt at en bet, men vi improviserede og gjorde brug af de opgaver, som jeg havde med. I forsøget på at kompenserer for manglen på atlas, trak jeg klassens to vægkort ned. Det ene et danmarkskort og det andet et kort over Europa. Ikke noget med et verdenskort, beklager. Det kunne nogenlunde gå med danmarkskorter, som på trods af sit mangel på moderne broforbindelser, stadig kunne kaste lys over provinsbyernes placering og de inder danske farvende, men den var helt galt med europakortet. Jeg føler mig overbevist om at det fulgte med barakkerne, da de i sin tid blev sat op, for kortet fortalte om spændende steder som Sovjetuniunen, Jugoslavien, Tjekkoslovakiet samt Øst- og Vesttyskland. Hvem havde gættet på at et spændende historisk dokument boede under loftet hos 7. A?

Det er naturligvis en fordel at landkortene til geografiundervisningen nogenlunde afspejler den aktuelle virkelighed, når det kommer til nationalstater, så jeg vil i de kommende dage arbejde på at finde relevante kort, og gerne nogle, som dækker hele verden. Mon ikke også det passer godt med Bertels tanker om et højt fagligt niveau og kvalitet i folkeskolen? Det skulle jo nødig blive som visse steder i USA, hvor eleverne kun bliver undervist i forhold på det Nordamerikanske kontinent.

Man må undres. Sidste år brugte 8. klasserne barakkerne. Gad vide hvad de gjorde.....

3 kommentarer:

 1. Så er det jo godt at googlemaps er opdaterede <:-)
  De der spændende stater husker jeg også fra mine geografitimer - mon der er sket en fejl, så geografi i virkeligheden er "historisk geografi" man har bare glemt at fortælle det til underviseren.

  SvarSlet
 2. Jeg tvivler på at det var hensigten, men vil da overvejer at indlede et samarbejde med min kollega på historie-fronten.

  SvarSlet
 3. Jeg har i årevis undret mig over, hvornår vi skulle have nye kort i Roskilde - vores var fra 1961 - selv om skolen var fra 1966!

  Nå, Berlinmuren er jo så både bygget og revet ned uden at efterlade sig spor på Klostermarksskolen......

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...