fredag den 19. september 2008

Jeg må bare strikke!!!!

Kender du det? Trangen til at strikke overmander en, og man må bare have fat i pindene. Lige nu har jeg det sådan. Jeg har bare sådan lyst til at strikke. Ikke fordi jeg mangler noget som helst strikket, og godt for det, for erfaringen siger mig at projekter som disse ikke lader sig afslutte lige så let som de påbegyndes. Men lige nu rider jeg på bølgen.

Trangen opstod forleden, hvor jeg var på kursus med min fagforening (Det skræmmer mig helt at skrive dette, da jeg i årevis kun har været på kursus i forbindelse med job eller kirke og iøvrigt ikke er til Når jeg ser et rødt flag smælde og des lige!). Der sad der flere damer og strikkede, og straks opstod trangen. Mine hænder ville bare strikke. Min hjerne koncentrerede sig om tanken om at producerer et eller andet uldent. Jeg huskede tilbage på mine mange timer på højskole, hvor en lind strøm af strikvarer tilfaldt Godwin medens min viden om kirkehistorie og Nye Testamente voksede. Han udviklede parallelt en aversion mod uld, og var ikke til at tvinge i en god rullekravetrøje, hverken med lus eller snoninger. Det eneste han kunne lokkes i var en sømandstrøje i bobbel-strik.

Og nu kommer trangen så igen, lidt ubekvemt siden jeg ikke går på højskole og for længst er kommet hjem fra Kobæk Strand. Idag styrede den mig lige hen til kiosken i min lokale SuperBedst (eller også var det en anden trang, for kiosken ligger lige ved siden af kundetoilettet!). Og bedst som jeg stod der og forsøgte at overbevise mig selv om at det er bedre for Godwin at læse Streetboys end slet ikke at læse, faldt mit blik på Hendes Verden, et blad som jeg aldrig tidligere har interesseret mig for. Sådan var det nok forblevet hvis ikke det var fordi denne uges udgave komplimenteres af en 76siders strikkebog med opskrifter på vintertilbehør (huer, sjaler, tasker, sutsko, strømper, halstørklæder, halsedisser og håndledsvarmere). Hvad mere kan man ønske sig nu hvor vinteren står for døren. Altså lige så snart skoven er blevet gul og rød og bladene er faldet af i en imponerende efterårsstorm og temperaturen er dalet endnu 10-20 gradet. Jeg måtte bare eje det blad.

Nu sidder jeg har og glæder mig over byttet, lidt for begejstret og lidt ræd for skuffelsen. Bøger med blade har en tendens til ikke at leve op til mine forventninger. Om et øjeblik vil jeg pakke bogen ud og begynde at planlægge mit næste strikkeprojekt. På forhånd vil jeg beslutte mig for IKKE at købe nyt garn eller pinde eller noget som helst andet. Dette må ikke tage overhånd. Jeg vil begrænse mig til at strikke noget, som kan laves ud af det garn, som jeg allerede har på lager. Det skulle giver mig et rimeligt udvalg, men har den ulempe at det sikkert er rester fra noget, som jeg allerede er træt af at strikke. Nu må vi se. Godt at butikkene allerede er lukkede og dermed sætter en stopper for min grille.

2 kommentarer:

  1. Det blad endte jeg også med at købe og jeg synes der er nogle ganske fine ting i.
    Jeg har også stor trang til at strikke eller hækle, men jeg lever i håndarbejdecølibat ind til specialet er afleveret. Ind til da må jeg kigge på garnet, pinde og nåle, igangværende projekter og længes.

    Ha' en rar weekend.

    SvarSlet
  2. Hmmm.... min svigerinde har også købt bladet. Gad vide om det er noget med årstiden? Jeg har nu strikket en stor del af en taske inspireret af den i bladet. Mine rester var dog ikke lige som det garn i bladet, så resultater bliver også helt anderledes.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...