torsdag den 4. juni 2009

Endelig orlov

Så er det endelig tid til at gå på barselsorlov. Jeg er nu i uge 32 og har det grundlæggende godt. I den seneste tid har jeg forberedt mig på min orlov. Jeg har nu afleveret mine bøger, overleveret mine hold, returneret de sidste opgaver og sagt farvel til mine elever. Nu skal jeg bruge tid på at blive klar her hjemme.

"Hvad skal du så få tiden til at gå med?", spørger velmenende venner og kolleger. Det kan jeg let svare på. Jeg har nemlig planer om at rydde op. Ikke bare sådan lidt i krogende, men at gennemgå alle de ting, som jeg i årevis har flyttet med mig fra lejlighed til lejlighed uden at tage stilling til. Nu er det vist tid til at åbne de sidste 10 års flyttekasser og vinke farvel til en del skønne sager. Ikke kun fordi det er dumt at gemme ting, som man grundlæggende ikke har brug for, men simpelthen for at få lidt mere plads, nu hvor vi skal være flere medlemmer af min husstand.

Jeg skal selvfølgelig også bruge lidt tid på at gøre klar til den lille. Der skal sættes en seng op, og måske kan jeg overtale Asger til at snedkerere en pusle-hylde til badeværelset. Jeg har bestemt mig til at blive boende ind til videre. Mest fordi jeg ikke fandt noget bedre at bo i, men også fordi det nu er så tæt på min termin, at jeg slet ikke kan overskue at flytte. Jeg håber at jeg med tiden finder det helt rigtige, gerne et rækkehus med lidt have eller gårdhave, men det bliver altså ikke lige nu.

Ud over alt det praktiske, så bliver jeg nok også nød til at afsætte tid til den uendelige række af undersøgelser i sundhedssystemet. Jeg har i den seneste tid været afsted til kontrol og prøver hver uge. Desværre ser det ud som om det er tiltagende, og jeg forventer at skulle afsted 1-2 gange om ugen. Det er godt at jeg har bil. Med det offentlige ville det blive en marathon af uoverskuelige udflugter til hhv. Endokrinoligisk ambulatorium i Slagelse, Svangerambulatoriet i Holbæk og diverse aftaler hos egen læge og jordmoder.

Jo, jeg er sikker på at jeg nok skal få tiden til at gå. Om ikke andet kan jeg jo tage mig en lur, gå til hval-svømning, læse en bog eller gå en tur. De næste 8 uger skal nok få ben at gå på. Derefter skal jeg jo "bare" tage mig af den lille....

1 kommentar:

  1. Få tiden til at gå ... det skal du nok, Rikke.
    Pøj, pøj med orlovsbegyndelsen.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...