fredag den 5. juni 2009

Grundlovsdag

Hvis man skal have gener af sin graviditet, kan jeg godt anbefale at få dem i den sidste del af forløbet, hvor man har bedre tid til at rende til diverse undersøgelser og konsultationer. Det har jeg gjort! Således har jeg idag, på Grundlovsdag hvor andre ellers holder fri, været på Svangerambulatoriet i Holbæk for at tale med fagkundskaben.

Nej, helst var jeg jo fri, men nu har jeg desværre fået konstateret graviditetsbetinget diabetes. Det betyder at jeg i den kommende tid skal måle mit blodsukker før og efter hovedmåltiderne. Til den lille opgave har jeg fået af staten (Jeg takker!) mit helt eget fixe apparat Det indeholder intet mindre end en kanon. Ja, det sagde den flinke dame, som satte mig ind i vidunderets anvendelse. Der ud over er der en digital dims, som mest ligner et puls-ur, men som altså kan noget helt andet. Jeg skal så "skyde" et hul i en finger, placere en dråbe blod på en pind og noterer resultatet i en lille bog. Meget snedigt. Desværre byder det Godwin så voldsomt imod, at han ved middagsmåltidet forskansede sig bag en mur af cornflakes-pakker, vandflasker og køkkenrulle for at undgå at blive mindet om sin egen traumatiske erfaring med blodprøvetagning for ganske nyligt. Jeg er løbet lidt tør for bord-manerer, som beskriver den rette etikette for blodsukkermålinger ved spisebordet. Måske skulle jeg i stedet henlægge den slags aktiviteter til et andet lokale af hensyn til husfreden.

Det er mit håb at en mere regelmæssig og hensigtsmæssig diæt kan gøre det af med problemet, og at jeg efter den lilles ankomst helt slipper for denne sygdom.

Hvis du har erfaring med dette, modtager jeg meget gerne gode og opmuntrende råd. Tak!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...