onsdag den 9. september 2009

Dagens nyheder

Mine morgener går for tiden med at se en masse nyheder. Jeg tager lige en tur omkring TV2news og DRupdate for at komme godt igang. Idag kræver nyhederne en kommentar eller to.

Dansk Folkeparti (DF) har længe været et irritationsmoment for mig. Deres meget kreative forsøg på at føre Danmark tilbage til en Morten-Korch-fortid, som sikkert aldrig har eksisteret i virkeligheden, kender ingen grænser. Idag lancerer de så en kampagne, som kræver en folkeafstemning om stor-moskeer i Danmark. Fantastisk! Først og fremmest mener jeg da at vi har religionsfrihed her i landet. Var det ikke naturligt at det fulgtes med retten til at bygge steder at praktiserer den religion, som man nu en gang har valgt? Sådan er det da vist også i virkeligheden. DF opponerer imod at der bygges stor-moskeer i de store byer i Danmark. De har tilsyneladende allerede accepteret de mange små moskeer, som allerede findes i gamle industribygninger, nedlagte forsamlingslokaler og andre ydmyge steder. De må gerne findes, men man ønsker ikke at muslimerne får lov til at bygge nye store moskeer. Kunne det måske være et spændende supplement til den brogede virkelighed, som vi lever i? Var det muligt at vi alle kunne blive berigede af dette bud på moderne arkitektur og kultur? Jeg ved det ikke, men jeg tror da at det kunne være spændende. Personligt føler jeg hverken min tro eller kultur truet af planerne om at bygge. Jeg glæder mig over min ret til at være en del af en kirke, som relativ frit kan bygge et forsamlingshus, hvor det kan forliges med lokalplanen. Jeg hviler i min identitet som dansker, selv om jeg får øje på bygninger inspireret af andre kulturer. Jeg har for eksempel længe klaret at eksistere sideløbende med det Kinesiske Tårn i TIVOLI, uden at jeg af den grund er blevet specielt kinesisk. Mon ikke vi kan finde plads i vores land og i vores hjerter til at lade muslimerne i Danmark bygge en moske eller to? Ellers går vi vist i alt for små (kina)sko!

Den anden nyhed, som jeg reagerede på idag var historien om at mange par lader sig vie idag, hvor datoen er 09.09.09. Det er i sig selv ikke overraskende, men overraskelsen kom da DRupdate, som jeg ellers betragter som rimelig seriøs inden for nyhedsformidling, bragte en advarsel fra numerologerne. En "nier-dag" egner sig ikke til at begynde på noget ny! Faktisk mente numerologerne at bryllupsgæsterne ville fare i totterne på hinanden inden dagen var omme, fordi alle disse ni-taller varsler krig og strid. Flot historie! Måske skal jeg bare vælge at betragte det som det humoristiske kuriosum, som det muligvis var ment som. (Iøvrigt er dagen idag også min bryllupsdag, så måske er der alligevel noget om snakken!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...