torsdag den 24. september 2009

Level 80

Godwin er gået i level 80! Måske er du ikke helt med, så jeg må hellere fortælle at det er lidt af en bedrift. Det drejer sig om World Of Warcraft (WOW). Han spiller rigtig meget for tiden, og nu er han altså nået til det højeste niveau, som findes. Han er meget stolt og glad, og har investeret rigtig mange timer i sin figur. Han har også andre figurer, som han er ved at avancerer op igennem graderne med. De er en lille flok kammerater, som spiller sammen online eller irl (in real life), og der bliver virkelig gået til den.

Igår ringede Godwin til mig medens jeg var på besøg hos en ven. Han var fuldstændig opløst i gråd, og det var svært for mig at forstå hvad han sagde. Først blev jeg bange for at han var kommet galt afsted. Han var jo alene hjemme, og havde tilmed været sløj fra morgenstunden. Langsomt fik han så meget ro på, at han kunne fortælle mig at hans WOW-figur var blevet slettet fra serveren. Den var der bare ikke mere, og sammen med den var også de andre figurer forsvundet. Han var knust og tydeligvis næsten i panik. Jeg beroligede ham og forberedte mig på at tage hjem før tid for at trøste ham.

Tænk at sådan en figur, som i virkeligheden ikke findes, kan være kilden til så mange følelser at de kan slå en lille fyr helt ud af kurs. Han opførte sig på samme måde, som hvis en virkelig person eller måske et kæledyr var død. Jeg var godt klar over at han er meget engageret, men nu ved jeg at vi skal have nogle vigtige samtaler om forholdet til virtuelle parsoner og figurer Det er nu jeg skal sætte ind med dialogen om at skelne imellem cyber-life og det virkelige liv. En vigtig samtale!

Heldigvis ringede Godwin kort efter den første opringning og fortalte at han havde genfundet sine figurer En server hos WOW havde været nede, og de af hans mænd, som lå på den server, var blevet usynlige for ham. Nu var serveren oppe igen og alle hans folk tilbage på plads. Stor var hans lettelse, og min også for den sags skyld. Vi havde en god snak, da jeg kom hjem. Vi må nok vende tilbage til emnet igen med jævne mellemrum, for en eller anden dag sker det måske at noget forsvinder helt, og så gælder det om at være klar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...