fredag den 23. oktober 2009

Godwins maddag

Efter utallige "aaad!", "hmmm.... jeg kan ikke lide xxxx!" og "aiii, skal vi nu have det igen?!", besluttede jeg mig til at det er tid til at den unge herre får sin egen maddag. For at anspore ham, og sikre mig at han havde de fornødne opskrifter, gik jeg i bodhandleren for at indkøbe en kogebog til barnet. heldigvis havde de lige en fin en på udsalg! Bevæbnet med bogen fint pakket ind og en stor portion tålmodighed og overtalels præcentrerde jeg det nye tiltag for drengen. Til at begynde med var han skeptisk, for at sige det mildt. Bogens illustationer og et løffte om frit valg af madret fik ham dog overtalt, og han udvalgte en opskrift på pizza. Han skrev en indkøbsliste, jeg foretod de nødvendige indkøb og så kunne madlavningen tage sin begyndelse.

Jeg havde fuldstændig overset den hær af faldgruber, som man skal vare sig for, når man laver mad. For eksempel er det en dårlig idé at blande gær i vandet med fingrene. Man får heller ikke et godt resultat ved at blande al melen i dejen fra begyndelsen. Det er ligeledes en stor fordel at kende forskel på spsk og tsk, og i det hele taget kan jeg godt anbefale et godt overblik over måleenhederne. Det gør det hele lidt lettere. Slutteligt vil jeg nævne at æltning ikke er helt det samme som blanding. Godwin var meget skeptisk over for at ælte dejen. Det var jo både besværligt og noget svineri. Heldigvis foreskrev den ret pædagogisk kogebog at dejen skulle æltes 200 gange. Jeg talte ikke efter, men vi blev hurtigt enige om at 5 slag i melbunken nok ikke var tilstrækkeligt.

Resultatet af alle anstrengelserne blev fortræffeligt. Drengen blev klogere og et par nyttige erfaringere rigere. Med tiden bliver det måske ligefrem en aflastning for det stadigt tiltagend læs af husarbejde. Lige for tiden må maddagen dog betragtes som en investering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...