mandag den 21. december 2009

Julehilsen

Idag modtog jeg denne julehilsen fra Peter Götz. Jeg tillader mig at bringe den videre her, da den rummer både visdom og vision.
Frygt ikke!
I 14 dage har alverdens vise mænd været samlet i vores hovedstad for at finde en løsning på noget, de fleste frygter. Det gik efter sigende ikke så godt som forventet.
Rygtet om Ragnarok havde tilsyneladende ikke skabt rædsel nok. Eller måske ledte de det forkerte sted. Det har vise mænd før gjort. Eller måske er frygt og angst slet ikke en brugbar motivation.
Måske viser englenes ’frygt ikke’ til markens hyrder også vej i denne sag. Måske skal verdens vise mænd og vi andre indse, at alene kærlighed og aldrig frygt er udgangspunktet for et lykkeligt liv på jorden.
Måske var det derfor Gud elskede verden (Kosmos) så højt, at han gav….
Uanset om vi skal finde løsninger på vores små lokale konflikter eller de store globale, uanset om det handler om mennesker eller skaberværket, uanset om vi skal håndtere vores eget liv eller hjælpe andre, så er der nok kun én eneste bæredygtig vej – og det er kærlighedens vej. Kærlighed til Gud, til naturen og til næsten. Derfor bøjer vi både knæ ved krybben og ved korset, for ingen steder ses Guds kærlighed tydeligere.
Og det skal være mit ønske for dig, dit liv og din tjeneste i den foranliggende tid: At du ikke skal drives af frygt for noget eller nogen – ikke skal føle dig fanget i mønstre, der får alt til at stritte i dig – ikke skal kæmpe for at være god nok i egne eller andres øjne, men må tilbringe så megen tid ved krybben og ved korset, at dit hjerte kommer til at brænde af kærlighed til den verden, som Gud elsker så højt. For den fuldkomne kærlighed driver frygten ud.
Mange gode ønsker for julen og det nye år til dig og dine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...