søndag den 24. januar 2010

Knapper efterlyses

Da jeg var barn havde min mor en bøtte med knapper. Det var et helt skatkammer af store og små juveler, som bare ventede på at finde deres plads på en nystrikket trøje eller en øje-løs bamse. Måske har hun bøtten endnu. Jeg vil spørge hende, når jeg ser hende.

Selv har jeg ikke sådan en bøtte, og jeg bliver nu mere og mere klar over hvilken mangel det er. I min mors bøtte kunne man altid finde noget, som kunne bruges, og somme tider endda noget, som var helt perfekt. Idag ville jeg have nøjedes med det første. Jeg har nemlig strikket et par bukser til Esther, og mangler kun et par knapper, for at gøre arbejdet helt færdigt. Jeg har været på jagt i skabe og skuffer, for om muligt at finde et stykke tøj, som kunne undvære et par knapper, men forgæves. Til sidst måtte jeg indse at bukserne ikke får knapper idag, og jeg gav barnet noget andet på i kirke i stedet.

Nu sidder jeg og overvejer hvordan man mon får grundlagt en knappesamling, og jeg tænkte at jeg ville forsøge mig men at spørge dig om hjælp. Har du en håndfuld knapper, som du kan undvære, så modtager jeg dem gerne. Jeg vil finde en fin kasse at have dem i, og lade dem være udgangspunktet for min helt egen samling. Måske vil du en dag genkende dine egne knapper på noget af det strik, som især Esther nyder godt af. Ville det ikke være sjovt?

2 kommentarer:

 1. Det satte gang i minderne, at læse om knappesamlingen. Jeg havde helt glemt det, men min mor havde da også et skattekammer af knapper. Faktisk havde jeg selv en rigtig gammel sykasse, jeg tror jeg havde fået den af min farmor. Den var i træ og med røde håndtag, den åbnede i flere lag – der kunne være mange fantastiske ting i denne kasse.
  I dag har mine børn glæde af farmors fantastiske skattekammer. Der er bare noget fascinerende og sjovt over en kasse (dåse) med knapper og andet godt.

  Jeg ligger ikke inde med sjove/spændende knapper, der kan komme i din nye knappe samling, men støder jeg på nogen, vil jeg have dig i tankerne.

  SvarSlet
 2. Jeg går gerne forbi f.eks. symaskineforretninger og kigger på de knapper, de har nedsat, da der ikke er mange tilbage. Jeg køber ofte de resterende 4-7 knapper af de sjove/søde. Ellers har jeg fået mange knapper af gode venner og bekendte .-)
  Mvh
  Jane

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...