søndag den 4. april 2010

Kristus er opstanden!

Ja, Han er sandelig opstanden!

Sådan lyder påskehilsnen idag i landets kirker. Jeg er vild med den hilsen, og for min skyld kunne vi gerne bruge den hele året rundt, når vi mødes til gudstjeneste, for det er jo netop opstandelsen, som er det centrale i den kristne tro. Hvis der ingen opstandelse var, var der heller ingen grund til at tro at Jesus gør nogen som helst forskel idag. Så ville han bare være en anden død profet. Men nu er han opstået, og han lever, og det giver håb for os.

Ja, jeg indrømmer det. Jeg er helt tosset med påskens budskab. På ganske få dage forandres hele historien og Gud køber menneskeheden fri. Jeg kan ikke komme i tanke om noget mere fantastisk!

Jeg sang engang i Fælleskoret i Roskilde. Det var sikkert ikke nogen gevinst for koret, men bestemt for mig. Vi opførte en musical et år: Da døden døde. En fortælling om livet. Jeg synes at det er en genial titel, og den fortæller meget nøjagtigt hvad påsken handler om. Vi indspillede også en TV-version på KKR og der blev lavet et kassettebånd. Gad vide om jeg har det endnu... Gad vide om jeg har en kassette-spiller...

Idag vil jeg gå til påskegudstjeneste og derefter til familiefrokost. Begge steder vil jeg lade lyde et:

Kristus er opstanden!
Ja, han er sandelig opstanden!

For det kan man ikke gøre for tit. God påske!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...