onsdag den 21. juli 2010

Test-camping - en meget god idé

Retur fra camping er det tid for reflektion. Det er to år siden vi sidst sov i telt, så vi har været på test-camping med 2 overnatninger på De Hvide Svaners Camping ved Karrebæksminde. Det er første gang Godwin er på en rigtig campingplads, og han var helt vild med det. Der var pool, minigolf og en masse børn at lege med. Hvad mere kan man ønske sig, når man er 12 år og vejret er tørt og varmt?

Da vi slog teltet op, fandt jeg den pose og rem til mit stormkøkken, som jeg huskede at have efterladt på bunden af posen. Utroligt at jeg kunne huske det, og sjovt så begejstret man kan blive over gensynet med sagerne. Også Godwin havde glemte skatte i teltet. I hans sovekabine lå en taske til hans Gameboy og deri en håndfuld spil, som han ikke har kunne finde længe. "Så kan Mathias får sit spil igen!" udbrød han begejstret. Gad vide om spillet stadig har interesse nu to år efter det forsvandt?

Til trods for min tvivl om projektet, lykkedes det os faktisk at få alt vores grej pakket ind i og uden på Fiatten. Den var læsset til sidste kubikcentimeter. Godwin sad med sengetøjet på skødet og Esther havde fødderne hvilende oven på teltposen, men vi fik plads til det hele. Det er utrolig hvad man kan få stuvet ind, hvis man pakker lidt praktisk, og ikke har hang til luksus. Jeg kunne nu godt have ønsket mig en reol eller et ekstra bord, men jeg tvivler på at vi kan klemme det ind.

Den første nat opdagede jeg at min luftmadras ikke har haft godt at at være pakket væk i to år. Den blev pustet op til passende fasthed, og da jeg gik i seng, var den egentlig ok, men da jeg vågnede ved 2-tiden, kunne jeg mærke grunden under teltet på de tungeste steder. Der var ikke meget at gøre ved det, men da jeg vågnede om morgenen, måtte jeg se i øjnene at den var færdig. Den var stort set flad, og jeg var temmelig øm. Dagens udflugt gik til Bilka, for at købe nye. Godwins var allerede gået i stykker for længe siden, så han sov på et underlag, og ønskede sig en ordentlig madras.

Der er virkelig meget på sådan en campingplads, som er helt fremmed for mig. Stedet har en egen kultur, og jeg bemærkede især fastliggerne. En del af dem havde bygget gulve til deres fortelte, og mange steder har de sat læhegn op, så man lukker helt af. Enkelte steder var vognen placeret sådan at den vendte ryggen mod vejen og havde forteltet ind imod hækken. Utrolig hyggeligt og socialt! Flere steder kunne man se at folk har plantet buske, stauder og hække, og jeg tænkte at nogle af dem nok i virkeligheden ønskede sig en kolonihave. I vores gade var der en del fastliggere, og de var meget hyggelige. En af dem reddede mig fra at køre den forkerte vej ud af pladsen den første dag. Der var ensrettet, men det havde jeg da lykkelig glemt efter lejrslagning og udpakning. Tak for det! De kunne iøvrigt fortælle om andre, som havde gjort det, som var meget værre. En familie havde engang taget en gangsti med stor bil og campingvogn. Det havde krævet en del hjælp og man havde været tvunget til at splitte vogntoget ad, og beskære hækkene kraftigt, for at få dem ud på en rigtig vej igen. Det kommer man trods alt ikke ud for med fiatten.

Godwin fik hurtigt en ven på pladsen. Mark og han legede skønt, og da han fortalte at han skulle have en ven på besøg, blev Godwin lidt bekymret. Drengene gik op til vejen, for at hente gæsten, og da de kom tilbage, synes jeg, at der var noget bekendt over drengen. Gæsten var nemlig Peter, Godwins gode kammerat, som bor over for os her hjemme. Det var ikke noget problem for drengene at lege, og faktisk ville Godwin slet ikke med hjem, da vi skulle pakke sammen. Det bliver nok ikke sidste gang vi tager til De Hvide Svaners Camping.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...