mandag den 9. august 2010

Dagpleje, migræne og lus

Sikke en dag!

Det var Esthers første dag i dagplejen idag. Ikke noget med dagevis af indkøring, bare første dag, hele dagen. Dagplejeren havde ferie i den første uge af august, og da jeg ikke var helt vild med ideen om gæstedagpleje i en uge, valgte jeg at holde Esther hjemme indtil nu. Idag skulle både Esther og jeg altså starte på vores nye hverdag samtidig. Det gik fint med dagplejen. Esther skulle lige se Gitte lidt an, men efter morgenmad og lidt leg, var barnet klar til en lur, og jeg kunne trille mod Stenlille til dagens lærermøde. Da jeg hentede hende senere på dagen, var hun glad og tilfreds. Jeg er sikker på at hun nok skal komme til at trives i dagplejen.

Efter kun en time på skolen, måtte jeg opgive. Migrænen, som har plaget mig i flere dage nu, var ikke til at holde ud, og jeg måtte køre hjem. Æw! Det er altså ikke særlig smart ikke at deltage i de indledende møder, hvor en stor del af årets opgaver tilrettelægges. Jeg håber at jeg kan indhente lidt af det forsømte imorgen, hvor jeg forventer at være frisk igen. Migræne er altså ikke til at spøge med. Hvor er jeg dog træt af det.

Godwin har i flere dage loppet sig uafladeligt, og jeg har ofte bedt ham om at lade være med at kradse i håret. Det hele begyndte, da han for nogle dage siden blev tvunget til at vaske sit hår med shampo. Han protesterede voldsomt, men jeg insisterede på at det skal til engang imellem, også når man har dreadlocks. Efterfølgende har han været plaget af kløe, og jeg antog at det skyldtes hårvasken. Idag gik virkeligheden alvor dog op for mig: drengen har lus! Ikke bare et par enkelt lus, nej, store områder med æg osv. Ikke særlig fedt med hans frisure. Stillet over for valget imellem klipning eller frisering, valgte drengen det sidste. Det har nu taget flere timer at rede totterne ud. Skal jeg være ærlig, så troede jeg altså ikke at det kunne lade sig gøre, men han insisterede, og overlevede. Ikke uden tåre, men alligevel. Nu er det vasket, børstet og kæmmet. Der var mange lus, og det er nok ikke gjort med denne ene omgang. Selv er Godwin ikke indstillet på at gennemgå denne behandling ret mange gange, og han overvejer nu en ny frisure. Dels for at undgå den smertefulde kæmning, dels for at komme til se lidt smartere ud. Det nyfriserede hår minder meget om mikrofonhår, og det er ikke lige det, som drengen vil have. Nu håber jeg bare at jeg kan undgå at få lus i mit eget eller Esthers hår.

Det har virkelig været lidt af en dag!

3 kommentarer:

  1. Lopperne gider angiveligt ikke en hårlængde under 5 mm. Det har været gemalens lusefrie vej gennem årene med luseplage.

    SvarSlet
  2. Og god bedring med migrænen

    SvarSlet
  3. puha - Naia havde lus i 8 mdr hvor vi bare ikke kunne få dem ud af hendes krøller - føler med Godwin - og dig...

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...