tirsdag den 10. august 2010

Jeg hader et nyt dyr

Oprindeligt hadede jeg kun et dyr, nemlig myrer. Af en eller anden grund har jeg altid kunne tiltrække myrer alle steder i verden. Jeg skal blot stå stille i et øjeblik, så krible-krabler det straks med myrer. Det bliver lidt trættende i længden, og har ført til et spirende had imod netop denne art. Eksempelvis kan jeg nævne at jeg forleden opdagede myrer under størstedelen af min teresse i kolonihaven. Da jeg få dage efter gik i krig med at flytte om i drivhuset, konstaterede jeg at også drivhusets gulv er beboet af myrer. Nu overvejre jeg gift i min ellers ret økologiske have. Så meget hader jeg myrer.

Men nu hader jeg altså også et nyt dyr, nemlig lus. Jeg konstaterede igår at Godwin har lus. Han blev vasket og kæmmet efter alle kunstens regler. Idag har jeg indkøbt en ny kam og et af apoteket autoriseret lusemiddel. Dagplejen nævnte at jeg nok skulle se Esther efter for lus, mit eget hår har også kløet siden jeg ordnede Godwins. Med andre ord stod hele familien til en omgang aflusning. Først blev Esther fedtet ind, så blev Godwin klippet og fedtet ind, derefter smurte jeg lusemidlet i mit eget hår. I en time hang vi til tørre, og så blev vi vasket og kæmmet i den samme rækkefølge. Nu er Godwin korthåret og lusefri, Esther tager en lur oven på stabasserne og er lusefri, og mit hår er rent, fint og lusefrit. Om et par dage skal vi igennem hele turen igen. Jeg glæder mig ikke, men gør det gerne, hvis det betyder at vi slipper af med krybet.

Bemærkelsesværdigt som jeg er villig til at accepterer brugen af kemikalier næsten ukritisk, hvis det udrydder kryb og kløe. Måske er jeg ikke så økologisk ansvarlig, som jeg selv gik og troede!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...