onsdag den 15. september 2010

Third World Farmer


I forbindelse med en særlig uge på min skole har jeg genopdaget et fantastisk spil på nettet. Det drejer sig om Third World Farmer, som er en simulation af de udfordringer, som en bonde i den 3. verden er oppe imod. Spillet går i al sin enkelthed ud på at forsøge at overleve som bonde i et fiktivt afrikansk land, med de klassiske udfordringer, som det måtte byde på; eksempelvis tørke, borgerkrig, tyveri og alverdens andre ulykker.

De første mange gang jeg spillede spillet, lykkedes det mig ikke at holde den lille familie i live ret længe. De omkom ganske enkelt en efter en. Med lidt øvelse kan det dog godt lade sig gøre at komme nogenlunde helskindet igennem strabadserne, og der kan let gå lidt sport i det.

Igår åbnede jeg spillet for at forberede mig til undervisning med udgangspunkt i det. Hurtigt blev Godwin optaget af spillet, og da vi havde spillet det sammen et par gange, overtog han tasterne, og forsøgte sig som bonde i Afrika. Det tog ham ikke længe at regne ud, hvad der skal til, for at få succes i den branche. (Gad vide om han nogensinde får brug for den viden? Han står trods alt til en dag at arve lidt jord i Afrika.)

Hvis du har lyst til at forsøge dig, så er det ganske enkelt at komme igang. Jeg afsluttede spillet på 13 år (omgange). Se om du kan slå min tid, og fortæl gerne hvor mange forsøg der skulle til, før din familie overlevede. God fornøjelse! Man bliver både klogere og dygtigere under vejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...