tirsdag den 9. november 2010

Lalandia, Nakskov og Køge


Sikke en weekend! Det var planen at Kirstine, Christian, Godwin, Esther og jeg skulle på weekend til Tyskland. Kirstine havde inviteret os med på et lille ophold, og vi glædede os. Desværre blev Christian syg, så planerne blev ændret, og turen gik i stedet til Lalandia i Rødby. Heldigvis var han ikke mere syg end at han legede fint med Esther.

Godwin var begejstret for AquaDome, som han ustandselig kaldte AquaDoom, hvilket nok i virkeligheden var et meget mere passende navn. Selv holdt jeg kun til ca. en halv time i tropisk plastik-hede, fremmede semi-påklædte mennesker invaderende min intimsfære og et støjniveau, som ville gøre The Roling Stones misundelige. Det faktum at jeg selv var iført badedragt blegnede i sammenligning med alle de andre skrækkelige omstændigheder, og det blev kun til en kort tur i babybassinet og et smut i boblebadet. Jeg vil undlade at komme ind på de hæslige omklædningsfaciliteter, den mangelfulde skiltning, som gjorde det umuligt at finde puslerum før man havde badet barnet i det almindelige baderum, eller det alt for store antal gæster, og nøjes med at konstaterer at der nok går en rum tid, før jeg igen vil forsøge mig med AquaDome.

Heldigvis gik kun en meget lille del af vores tid i Lalandias forlystelseskompleks. Vi satte os for at se på egnens attraktioner, men kunne hurtigt konstaterer at udvalget var stærkt begrænset. Den flinke mand i informationen oplyste os venligt om at vi da kunne tage til Nakskov og se på ubåden. Da det var det eneste tilbud, kørte vi de 30 km mod vest i et mylder af meget store traktorer med roevogne i pendulfart. Det var lidt af en udfordring at finde den rette mole, men en kæmpe ubåd oppe af vandet er ikke lige til at skjule, så vi fandt den. Under vejs krydsede vi et øde havneområde, som var værdigt til en socialrealistisk Erik Clausen-film. Vi kørte igennem kæmpe pytter, over jernbanespor og forbi et lager at vindmøllevinger, for til sidst at holde bag en fabriksbygning og en samling gamle togvogne. Ved molen lå ubåden, stor, sort og rusten; beboet af måger og udstyret med trapper til nysgerrige gæster. Vi lokkede Godwin til at klatre op på båden, selv om museet, som viste herligheden frem var lukket. Det var en kort og kold fornøjelse, men nu kan vi da prale af at vi har set ubåden i Nakskov. Vi lagde også turen omkring Sankt Nicolai Kirke, og der fik vi en overraskelse. Det er en ualmindelige smuk kirke, og bestemt et besøg værd, hvis man er på de kanter. Desværre blev det lidt af et lynvisit, for der var kun 15 minutter til barnedåb, da vi ankom. Nakskov er iøvrigt en rigtig fin lille by med smalle stræder og gamle huse. Jeg ved ikke lige hvad jeg havde forestillet mig, men nok ikke det. Måske tager jeg der til en anden gang. Det er ikke utænkeligt.

Vi forlod Lalandia og vores meget kompakte feriehus søndag morgen efter en rigtig hyggelig weekend. Kirstine var allerede kørt tidligt for at nå hjem til en anden aftale. Vi lagde hjemvejen om ad Købe og drak the hos min mor. Super hyggeligt. Vel hjemme igen må jeg konstaterer at Esther er for ung til Lalandia, jeg er for gammel og Godwin er lige tilpas, men lidt for ung til at tage afsted selv. Hvis vi skal der ned en anden gang bliver det nok med en kammerat til ham, så jeg ikke behøver at tage med i badeland.

Tak for en rigtig fin weekend, Kirstine. Det var alle tiders at være på tur med jer.

2 kommentarer:

  1. Smiler når jeg læser det - og så var det jo slet ikke sjovt ... men: håber Godwin nåede at få et par ture på vandrutchebanerne og raftingbanen :-)

    SvarSlet
  2. Jo tak. Godwin lå i blød i timevis. Vi andre hyggede os mest på land. Det var helt ok.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...