søndag den 23. oktober 2011

Blogdogme


Jeg har efterhånden læst med på rigtig mange blogs, og set rigtig mange bud på design og opsætning. Nogle blogs er enkle og lette at læse, medens andre er fyldt med alt muligt krims-krams og det kan være svært at finde det, som man egentlig gerne vil læse. Ud fra egne erfaringer og observationer har jeg nu formuleret et blogdogme, efter hvilket jeg vil forsøge at indrette mine blogs. 

Det er ikke et forsøg på at fortælle dig, eller andre, hvordan du skal blogge, men kun tænkt som et eksempel på nogle regler inden for hvilke en blog kan skrives på en læsevenlig måde. Selve indholdet er helt op til den enkelte, og derfor slet ikke nævnt i mit dogme. Jeg skriver selv flere blogs, og dogmet er indrettet, så det dækker dem alle.

Du er meget velkommen til at spæde til med dine ideer og tanker. Jeg tror at der er meget at hente i dialogen. Vi vil jo alle sammen gerne have læsere på vores blog, så hvorfor ikke lytte til hinandens feedback. 

Du kan også fortælle hvad du bestemt ikke bryder dig om. Hvad skal der til for at du springer en blog over og slet ikke læser med? Jeg dropper for eksempel gerne blogs med hvid skrift på sort eller med en meget kreativ skrifttype. 

2 kommentarer:

 1. Spændende emne du tager op.

  Jeg har selv tænkt på at redigere min egen blog her i efteråret. Fjerne nogle billeder og lign. Det må blive mit efterårsprojekt :)

  Jeg læser med i dit "blogdogme hjørne" og vil tænke det ind når jeg begynder at redigere.

  Selvom jeg jo godt ved at det du skriver ikke er noget man absolut skal rette sig efter, så kunne jeg samtidig ikke lade være med at tænke på om nogen kunne føle sig "ramt" med deres blog.
  Jeg følger med og ser og du "rammer" nogle :)))

  Hahaha.

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
 2. Faktisk sprang ideen af at nogle bad om feedback på deres blog,ikke kun til indhold, men også til layout og form. Dog kan jeg godt forstå hvis nogen opfatter det som kritik. Der er altså ikke ment som sådan, for vi har jo alle forskellig smag, og det er ikke mit formål at ensrette eller dømme om god og dårlig smag.

  Jeg er blot ude på at starte en debat om sagen, så jeg sikre at noget så banalt som layout ikke står i vejen for at andre gider at læse med på min blog. Måske vil det lykkes. Nu må vi se.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...