lørdag den 31. december 2011

Farvel til 2011


Godt nytår!

Sikke et år vi har haft her i familien. Lad mig nævne et par højdepunkter.

Vinterens rejse til Ghana i februar var fantastisk. For første gang tog jeg Esther med til Afrika, og hun klarede udfordringen flot. Godwin var en super hjælper, og vi havde sammen den store glæde at fejre Fathers Homes 10-års jubilæum.

Vel hjemme igen gik Sorø Kommune og dermed også Stenlille Skole ind i en kæmpe spare-runde med skolesammenlægninger og fyringer på programmet. I den omgang blev jeg indstillet til fyring, som det så smukt hed. I virkelighen blev jeg placeret i kommunens pulje for tiloversblevent personale, og derfra blev jeg ikke samlet op igen. Jeg har ikke været på Stenlille Skole siden, men har modtaget krisepsykologisk behandling på kommunens regning. En overraskende god oplevelse. I oktober udløb min ansættelse, og jeg har siden været ledig. Til alt held har jeg i det meste af perioden siden sommerferien været  beskæftiget på Borgerskole, hvor jeg har en deltids-tjans i ABA-teamet. Jeg har udsigt til at blive ledig på fuld tid igen midt i januar. Ikke så spændende.


I forbindelse med min ledighed blev jeg sendt på Straks igang-kursus hos Aktuel undervisning i Slagelse. Kurset løb over 4 uger med 20 timer om ugen. Magen til statsfinancieret spild af tid har jeg sjældent set. Jeg var der i 2 uger, før jeg fik forlænget mit vikariat på Borgerskolen, og kunne slippe uden om aktivering. Jeg gætter på at al den undervisning, som de to uger havde budt mig, kan komprimeres til en enkel dags effektiv undervisning. Jeg håber virkelig ikke at jeg skal på den igen i det nye år.

September måned bød på skolestart. Da jeg blev opsagt, var en af begrundelserne at jeg var u-uddannet. Det provokerede mig i den grad, og jeg gik derfor i krig med at undersøge mulighederne for at ændre på det. Langt hen ad vejen er det udelukkende et spørgsmål om papirer. Jeg søgte merit for linjefagene fysik/kemi og biologi og fik det umiddelbart. Senere har jeg også fået merit for praktik, og det betyder alt i alt at jeg skal læse 3 mindre fag, for at få en fuld meritlæreruddannelse, og kunne kalde mig uddannet. Således læser jeg nu psykologi på Univercity College Sjælland, Campus Roskilde (jeg skriver det hele fordi det lyder så tordende tåbeligt, at det næsten er fortjener at blive sagt i sin fulde længde). Jeg læser på e-læring, og skal derfor kun til Roskilde ganske få gange. Ud over at være ganske spændende at læse igen, så er det også en udfordring, når en studeigruppe på 7 medlemmer skal mødes på Skype for at koordinerer og løse ugeopgaver sammen. Jeg forventer at afslutte faget til foråret og skal til næste år tage to fag, for at blive færdig.

Kolonihaven nød godt af forårets lange sygemelding, og sjældent har jeg brugt så megen tid og så mange kræfter på havearbejde. Lægeordineret adspredelse. Det virkede faktisk rigtig godt, og jeg nød tiden i haven. Der blev også lagt en del kræfter i bestyrelsesarbejdet, og i fejringen af foreningens 100-års-jubilæum. Her mod slutningen af året gjorde vejret en ende på glæde over drivhuset, da en storm smadrede det godt og grundigt. Mange ruder blev knust, men værst af alt var at hele konstruktionen blev bøjet og bukket. Jeg havde selv opgivet at få det til at blive til drivhus igen, men Asger giver ikke så let op, og han udtænkte et snedigt system til at trække drivhuset i facon igen. Planen blev gennemført, og selv om der stadig mangler glas, så er der nu håb om at jeg også kan gå den nye havesæson i møde med planter under glas. Tak for hjælpen Asger.

Godwin er begyndt i 7. klasse, og er således officielt en stor dreng. Sammen med alle de nye fag i skolen kom også kristendomsklasse i fritiden. Han går til præst i Osted, og det er lidt af en udfordring med transport. Drengen blev udstyret med et rejsekort, og de fleste tirsdage tager han tog og bus hen over Sjælland. Han er ikke vild med arrangementer, men sådan er det med mange ting, når man er en teenager. Til foråret skal han ungdomsvelsignes. Jeg tager snart fat på festforberedelserne. Måske har du i årets løb spotte Godwin i Kvicklys reklamer, hvor han jævnligt optræder.

Esther går i vuggestue i Holdberghaven, og det er vi begge meget tilfredse med. Hun snakker løs, og det er nu til at forstå hvad hun siger. Efterhånden har de opgivet at få hende til at sove til middag, og jeg har derfor ikke meget tid sammen med hende om eftermiddagen, før hun må i seng. Hun er vild med sin dukke Bebe og med at cykle på sin løbecykel, men aller mest vild er hun med Godwin, som ind imellem er temmelig træt af hendes plageri. Esther kan ses i dette og det kommende års vinterkatalog fra Molo.

Det blev ikke til en rejse til sydens sol i sommerferien, selv om vi godt kunne have brugt en flugt fra regn og gråvejr. I stedet tog vi på Sommerkonference i Kolding, som vi plejer. Aldrig har den lille bil været så proppet, og jeg var da også nød til at holde pause under vejs, for at Godwin kunne komme ud og trække vejret. Godwin så vi ikke meget til. Han var på teen-lejren det meste af tiden, og selv om han ikke vil indrømme det, så hyggede han sig vist fint. Vi havde en våd og hyggelig uge, glæder os til alt det nye, når konferencen til næste år flytter til Randers.

Siden jeg købte kolonihaven, har jeg blogget om den. Det har ført til kontakt med en masse andre havemennesker, som også skriver om deres haver på nettet. I sommer tog et par af dem initiativ til blog-træf for havebloggere. Vi mødtes i Landbohøjskolens botaniske have, og nød en dag sammen med havevandring, havesnak og plante-bytte. Jeg havde ikke selv planter med, men kom alligevel hjem med en håndfuld potter i kurven under klapvognen og en bunke frøposer, som jeg vil forsøge mig med til næste år. Det var en god oplevelse, og vi deltager gerne igen en anden gang. Efterfølgende er det meget sjovere at blogge, for nu kender vi hinanden lidt bedre i Blogland for havebloggere.

Ind imellem alt det andet, som sker, forsøger jeg at få tid til at skrive. Jeg er kommet i kontakt med et e-bogs-forlag, og skriver på en bog om kolonihaver. Jeg er meget spændt på udgivelsen, og håber at rigtig mange vil tage imod det nye format. Selv har jeg aldrig tidligere købt en e-bog, men det bliver der nok lavet om på snart.

Da jeg var barn havde jeg fugle. Pludselig fik jeg lyst til at få en fugl igen, og nu bor en fin lille blå undulat ved navn Fugl oven på pengeskabet. Den er endnu ikke særlig tam eller kontaktsøgende, men den larmer og skræpper op og kan detekterer enhver fuglelyd i fjernsynet. Det er hyggeligt at have et husdyr, og en overskuelig opgave med Fugl. Esther var lidt bange for den i begyndelsen, men nu er hun den eneste, som fuglen ikke bliver skræmt af. Jeg håber at kunne tæmme dyret, så vi kan have lidt mere sjov ud af den. Ind til da vil vi bare nyde alle dens skøre påfund, lidt på afstand.

Hvis du stadig læser med, er du en af de mere ihærdige. Tak for det! I det kommende år vil jeg finde et job, en kæreste og energien til alle mine projekter. Jeg vil drikke mindre cola, spise flere grøntsager, invitere flere gæster, være en bedre ven, læse flere bøger, rydde op, tabe mig og finde meningen med livet. Hvis jeg ikke når det hele, vil jeg overføre det til næste år, hvor jeg sikkert også trænger til at forbedre mig. Faktisk tror jeg at jeg har rigeligt til resten af livet, men lad os nu tage det et år ad gangen.

Rigtig godt nytår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...