fredag den 23. december 2011

Grødtips

I min familie har vi tradition for at spise risengrød sammen lillejuleaften. I begyndelsen var det vist et oprør imod julens overæderi og en mulighed for at min mor, bror og jeg kunne konspirere inden den store juleaften, med alle dens genvordigheder. Senere udviklede traditionen sig, og er nu det faste samlingspunkt for min mor, bror og jeg, som ikke holder jul sammen hvert år.

Ganske ofte er det mig, som står for grøden, og således også i år. Det leder mig frem til mine grødtips, som kommer her:

  • Kog grødrisene op i vand inden mælken sættes til. Brug cirka lige så meget vand som ris og kog det til vandet er inddampet næsten helt. Kom nu mælken i og fortsæt kogningen som sædvanligt, men med lidt mindre mælk end ellers. Dette lille trix forkorter kogetiden en del.
  • Sæt grøden over i virkelig god tid, gerne omkring middagstid, hvis den skal spises til aften. Kog den gode igennem og lad den derefter stå under låg på det slukkede komfur. En halv time inden spisetid ses til grøden, og der suppleres med mælk efter smag og behag.
Jeg har sat vores grød over, og den står nu op passer sig selv på komfuret. 

Jeg ønsker alle en god og glædelig jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...