onsdag den 18. april 2012

Ungdomsvelsignelsesforbededelse for forældre

Ja, jeg er godt klar over at det nok ikke er et ord, som bliver indført i den næste udgave af retstavningsordbogen, men ikke desto mindre er det lige netop det, som jeg er igang med. Sønnen skal ungdomsvelsignes, lige som han blev barnevelsignet, da han kom ind i verden. Mange spørger mig hvad det går ud på, så her kommer en kort forklaring:

Ungdomsvelsignelse er en særlig fejring af overgangen fra barndom til ungdom, og foretages ved en særlig gudstjeneste. Tidsmæssigt finder det sted hvor de fleste bliver konfirmeret. Forud for ungdomsvelsignelsen er der gået en tid med undervisning af den lokale frikirkepræst og en deltagelse på en speciel undervisningslejr; Konfilejr. Velsignelsen er tænkt som en bøn om beskyttelse og hjælp igennem en tid, som rummer mange vanskelige ting. Ungdomsvelsignelsen ligner på mange måder konfirmationen, dog uden konfirmationens karakter af bekræftelse af
barnedåben. De unge spiller en central rolle i gudstjenesten, og viser derved noget af det, som de har lært igennem undervisningsforløbet.

Godwin har gået til præst i Osted fordi menigheden i Sorø, som vi tilhører, ikke har andre på hans alder, og derfor har hægtet sig på holdet i Osted. Det har ikke været det store hit hos drengen, som meget hurtigt kom sig over begejstringen over at have fri fra skole, medens de andre går til præst. Alternativet for ham bød nemlig på en hel aften om ugen i Osted. Nu er der kun et par gange tilbage, og jeg glæder mig til at han bliver færdig. Det er lidt bøvlet med transport, og ganske ofte må jeg køre ham.

Tilbage står nu ungdomsvelsignelsesforberedelse for forældre. Med andre ord er jeg ved at planlægge drengens fest og fejring. Jeg har efterhånden et nogenlunde overblik over hvad jeg gerne vil lave, men det skal jo stadig gøres. Mandag kom min mor mig til undsætning. Hun tilbød at hjælpe mig med at købe tøj til ham. Lige som jeg selv, kan han ikke fordrage at købe tøj, og han har da også modsat sig den store shoppetur. Mor og jeg tog derfor udfordringen op og købte tøj til ham. Vi fik både sko, bukser, t-shirts, underbukser og en rigtig flot skjorte. Overraskende nok passede det hele ham, og han så rigtig godt ud. Sikke et hit! Tilbage står så bordpynt, sang, tale, bordkort, frisør, overraskelsestur, borddækning, menu, reception, osv. osv. Der er nok at tage fat på! Og sikkert mere til, som jeg bare ikke er kommet i tanke om endnu.

Jeg har sat mig for at gøre det så godt som muligt uden at blive revet med af andres flotte fester med helikopterture, band, stor kokkekunst og ekstravagante gaver. Festen skal jo gerne passe til familien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...