tirsdag den 22. maj 2012

Tanker fra et aktiveringstilbud

På den første reelle sommerdag i dette år påbegyndte jeg mit andet jobsøgningskursus. Sidst var jeg hos Aktuel Undervisning i Slagelse, men denne gang har man fundet et langt bedre tilbud hos Naesborg i Sorø. Når sandt skal siges, så virker kurset hos Næsborg også langt mere struktureret og effektivt end det tidligere afprøvede i Slagelse, men de har begge den indbyggede antagelse at jeg ikke har et job fordi jeg ikke er god til at søge et. Det er ikke helt min opfattelse at det hænger sådan sammen, selv om jeg selvfølgelig til enhver tid kan forbedre mine færdigheder ud i den svære kunst at konstruerer et CV og forfatte en ansøgning. Mit bedste bud er at jeg, og sikkert mange af de andre på kurset også, er ledig fordi der faktisk ikke findes ret mange jobs at søge. Hvis den præmis holder, har kurset kun det formål at gøre kursisterne i stand til at mase sig frem i køen til de få job som findes. Det kan på ingen måde løse problemet med at der er for mange mennesker til for få jobs. Faktisk kan det bare stresse os yderligere, for var det ikke i forvejen alles kamp mod alle, så blev det det da nu, og denne gang med tungere våben; ny færdigheder ud i jobsøgning!

Vi indledte dagen med en navneleg. Allerede der var jeg ved at stå af. Jeg må ærligt indrømme at jeg har leget min kvote af navnelege for et helt liv, og føler mig slet ikke motiveret til at udvide mit repetoir. Resten af dagen var heldigvis langt mere struktureret og præget af reel undervisning. Dog med den skønne helgardering at vi da til enhver tid selv kunne vælge at bruge den metode, som blev skitseret. Jeg siger tak! Ja, selvfølgelig kan jeg da selv vælge. Det er en af grundforudsætningerne i det demokratiske samfund, så tak for det. Jeg valgte at forsøge mig med et par småændringer i min ansøgning på et job i Ringsted. Nu må vi se om de synes om fængslende overskrifter og poppede salgs-fraser. Personligt har jeg min tvivl, og i det lidt større perspektiv er jeg også lidt i tvivl om hvor vidt et job opnået på denne måde i virkeligheden er noget for mig. Dog undlod jeg at omvende mit CV, så årstallene står i den foreskrevne rækkefølge. Alene på den baggrund kan jeg nok forvente at havne i papirkurven, og så er skaden jo ikke så stor.

Vi blev også udsat for en personlighedstest. Denne gang DISK-testen, som efter sigende skulle være en meget kostbar test. Ved at prioriterer en række ord blev det lysende klart for mig at jeg stadig er den type, som alle mulige andre teste har vist mig tidligere. Det var de en rar fornemmelse at blive bekræftet, men fuldstændig overflødigt. Jeg plejer at sige at man bare kan vise mig kategorierne inden for hvilke jeg skal placeres, og så skal jeg nok sige hvor jeg vil enden. Sådan var det også denne gang. Selvindsigt er godt nok, men der er bare kun så meget at se ind på, og jeg er træt af at kigge den vej.

Foreløbig er jeg ikke imponeret. Kurset virker som et rigtig fint kursus, men jeg er meget i tvivl om jeg er en rigtig kursist for dem. Jeg er bange for at jeg ikke er en del af målgruppen, og det virker heller ikke som om ret mange af de andre cirka 20 personer er det.

En formildende omstændighed er der dog; Susanne, som jeg mødte uden for bygningen afventende dørenes åbning, så vi sammen kunne myldre ind i de hellige haller. Hun virker som en super hyggelig og sjov pige, og vi skal nok få lidt spads ud af det hele, om ikke andet. Om lidt tager jeg der hen igen, og så må vi se hvad de har at byde på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...