lørdag den 12. januar 2013

Dreadlocks for børnMange tror at Esthers hår passer sig selv, men sådan er det slet ikke. Med jævne mellemrum skal det ordnes, for at sikre at totterne forblive pæne og at det ikke gror sammen i bunden. Det bliver naturligvis vasket hver gang hun er i bad, men ind imellem skal det altså også behandles med en dreadlock gel. Det foregår ved at Esther sidder og ser en film, medens jeg tager fat på totterne. Hver tot skal behandles ved at smøre den ind i gel og rulle den imellem hænderne, så den bliver fast og tæt; palmrolling hedder det. Det tager lang tid, og vi plejer at dele det over et par omgange. Vi gik igang i går og i dag har vi klaret den sidste halvdel, så nu er Esthers hår gråt og stift af gel, men behandlet for den næste måneds tid. Det bliver først rigtig pænt, når hun har været i bad næste gang, men lige nu sidder det og stritter sjovt, og hun svinger rundt med, så det føles sikkert også underligt.

Når det bliver tørt, sætter jeg det op igen. De fleste dage er det samlet i en helstehale, og det klæder hende at have håret væk fra ansigtet. Ind imellem tager hun det ned, og så pjatter hun med at gemme sig i det. Når det er sat op, får jeg ikke lige så mange kommentarer fra forbipasserende, som når det hænger løst. Selv om jeg synes at det er passet pænt og ser velplejet ud, så er der stadig mange, som opfatter det som underligt og lidt uhygieinisk. Det er lidt uretfærdigt, for jeg ved jo hvor ofte det bliver vasket og hvor meget vi gør ud af at pleje det.

Jeg overvejer stadig somme tider at klippe hende korthåret, og måske anlægge en mere almindelig frisure til hende. I et svagt øjeblik forestiller jeg mig at det bliver lettere at passe, men jeg ved jo godt at kræver en stor daglig indsats at rede det ud, næsten uanset hvor kort jeg klipper det. Hendes hår er langt mere kruset end både mit og Godwins, så det egner sig slet ikke til at hænge sløst. Derfor lader jeg det blive i sine totter. På den måde kan hun have langt hår uden at hun skal igennem pinefuld kæmning og fletning. Dertil kommer også den lille hyggelige historie om at hun aldrig er blevet klippet. Når hun bliver ældre, kan hun jo vælge noget andet, hvis det ikke passer hende. Måske bliver hun også træt af opmærksomheden.... nu må vi se.

Som en lille service kan jeg oplyse at vi bruger produkter fra Knottyboy. Jeg køber dem hos Spirit og Lill Li på nettet. De leverer hurtigt og efter aftale.

1 kommentar:

 1. Jeg synes både Esther ser sød og pæm ud med dreadlocks.
  Når du skriver at folk kigger, kan jeg ikke lade være med at tænke på at det stadig må være fordi folk ikke er "vant" den slags hår.
  Og ja der er stor forskel på hendes hår og danskerens hårpragt :)
  Jeg var tidligere sammen med en mand fra Caribien(Grenada) og ja det tager tid at ordne håret. Jeg husker tydeligt når jeg hjalp ham og hans børn. Det tog jo flere timer, men som du skriver hvis man laver noget hyggeligt samtidig, så går det lidt hurtigere :)

  Det med dreadlocks og hvordan det ser ud, jeg tænker egentlig "bare" det er folks uvidenhed omkring det.
  Jeg synes sgu det er meget charmerende :)

  God weekend til jer :)

  Mvh Sandra.
  Men det er jo helt forkert.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...