torsdag den 28. februar 2013

Lockout-varsling

Nu har Kommunernes Landsforening logcout-varslet de danske skolelærere. Det betyder at vi er varslet om at en konflikt kan træde i kraft fra d. 1. april. Man kan lægge i den varslede dato hvad man vil, men fast står det at vi risikerer at få forlænget vores påskeferie med lockout fra vores respektive skoler.

For mig personligt betyder det at jeg kan se frem til et par ekstra dage til at gå i haven eller læse på mit studie, men for eleverne betyder det at der ikke bliver skolegang op til deres afgangsprøver. Det er en yderst uheldig situation for dem, og jeg håber ikke at det kommer til at tage for lang tid, før denne redelighed bliver løst.

Helst så jeg et rimeligt forlig, som tilgodeser elevernes behov for en kompetent og velfungerende folkeskole samtidig med at man respekterer lærernes behov for at kunne planlægge egen arbejdstid i et vist omfang. Det er bare ikke helt det samme at sidde i skranken i borgerservice inden for åbneningstiden, og at være lærer med ansvar for undervisning, forældresamarbejde, teammøder og forberedelse, for bare at nævne nogle af de opgaver, som min dag er sammensat af. For at få det til at gå op i en højere enhed uden at slække på kvaliteten af undervisningen, er det nødvendigt at man dropper tanken om at lærer-gerningen kan udøves på markedsøkonomiske principper, og indser at de særlige krav kræver en særlig fleksibilitet, som kun kan skaffes ved en fleksibel arbejdtstidsordning. Det håber jeg at vi når til enighed om inden d. 1. april.

Published with Blogger-droid v2.0.2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...