søndag den 10. februar 2013

Fastelavn er mit navn

Esther laver glasur
I fredags afleverede jeg en mariehøne i børnehaven. Hun var iført sidste års kostume, som hun har haft et helt år til at vænne sig til. Det er blevet noget trangt til hende, men hun var glad for at få det på, og har nu gået med det i flere dage. Lørdag deltog vi i den årlige tøndeslagning i Holdberg Arkaden i Sorø. Der var utrolig mange mennesker og mange rigtig flotte udklædninger. Esther var ikke vild med arrangementet, og var kun med til et enkelt meget nødtvunget slag med assistance fra mig. Resten af festen nød hun på afstand, lokket med en flødebolle fra arrangørerne. I "gamle dage" fik de en fastelavnsbolle fra bageren. Man kan godt mærke at finanskrisen også kradser i Handelstandsforeningen.

Her hjemme har vi fejret fasten med bagværk. Et eller andet sted er det med faste vist gledet lidt i baggrunden. Typisk dansk; lad og fejre det ved at mødes og spise noget sødt og fedende! Nå, men den hoppede vi altså også på. Jeg tog en genvej og bagte noget fra frost. Jeg er meget resultatorienteret, når det gælder bagværk, og jeg bliver altid ærgerlig hvis jeg får bikset noget sammen, som ikke rigtig lever op til forventningerne. Esther hjalp til med dekorationen, og opdagede samtidig at hun har smag for glasur. Fastelavnsbollerne blev ret flotte, og bortset fra en teenage-melt-down-episode ved bordet, var det ret hyggeligt.

I dag gør vi os klar til fastelavnsfest i kirken. Det skal nok blive hyggeligt, og så må det vist også være nok. Jeg håber at de bruger anledningen til at fortælle os hvad hele historien om fasten i virkeligheden handler om.

Fastelavnsboller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...