onsdag den 17. april 2013

Lockout, dag 16. I Kongressen.


Ringsted og Sorøs lærere samlet i Ringsted Kongrescenter.

Jeg har haft god tid til havearbejde og studie i dag, for den faglige kamp var erstattet af et kom-sammen i Ringsted Kongrescenter ved 5-tiden. Alle kolleger fra kreds 50 var inviteret, og det betød altså også de tjenestemandsansatte. Der kom en god flok fra Campusskolen, og det var dejligt at se hinanden igen og i civil.

Der blev budt på lidt at spise og drikke, og snakken gik hurtigt lystigt ved bordene. Der er slet ingen tvivl om at vi savner fællesskabet, som vi plejer at have på vores skoler. Der var selvfølgelig også musik og taler, og sammen blev vi opmuntret til at fortsætte kampen for den vigtige sag, men på en god og positiv måde. Det tror jeg at alle er med på, selv om man altså godt kan blive lidt bister at høre på, når man gang på gang bliver mødt af stor uvidenhed og irriterende misforståelser. Jeg bliver til stadighed overrasket over hvor lidt mennesker uden for konflikten ved om den historiske kamp, som vi står midt ud. Forleden mødte jeg endda en, som sagde at det da snart var på tide at vi (lærerne) begyndte at undervise igen; "Hvorfor går I ikke bare på arbejde? Det kan de vel ikke forhindre jeg i?!!" Jo, det er faktisk lige netop det, som de gør. Hvorfor er det så svært at forstå at vi faktisk gerne vil undervise, men ikke får lov? Jeg tror nok at jeg lykkedes i at lande den nogenlunde civiliseret, men det var ikke så let.

Dorte Lange, næstformand i DLF, holdt også tale. Hun sagde blandt andet: "De ved ikke hvad de slipper løs, ved at lockoute lærerne." Og det har hun helt ret i. Til afslutning sagde hun: "Og de ved ikke hvad det får tilbage!". Det har hun endnu mere ret i, for der er slet ingen tvivl om at hele denne konflikt har forandret den måde, som vi lærere tænker om vores job og vores ansvar.

Ud over alt det alvorlige, så var dette også en fin anledning til at snakke lidt med de kolleger, som man ikke så tit mødes med. Jeg så lige mit snit til at blive opdateret på en tidligere kollega fra Stenlille Skole. Vi har set hinanden på barrikaderne ind imellem, men her var der tid til at tale ordenligt sammen. Det var bare rigtig godt. På Campusskolen findes et 10.-klassescenter, som i det daglige er ret isoleret fra resten af skolen. Under konflikten har vi set mere til hinanden end vi har i skolen ind til nu. Det har vist sig at være en kæmpe gevinst at få lov til at være mere sammen med dem. Det er hyggeligt og spændende folk, og jeg er glad for at lærer dem bedre at kende. Vi var nogle af de sidste til at forlade Kongressen. Campusskolen lukker og slukker. Vi arbejder ihærdigt på at få et rygte som byens mest festlige skole.

I morgen står en på løb omkring torvet i Ringsted. Desværre kolliderer det med en tandlægetid til Esther, så jeg er bange for at jeg må stå over. Måske kan jeg finde på noget andet, som passer mig bedre. Der bliver længere og længere imellem initiativerne i det offentlige rum. Selv har jeg stadig min opmærksomhed skarpt rettet mod debatten i den digitale verden. Det er ikke småting, som der skrives på blandt andet Facebook.

Under dagens fest gik mit kamera ned. Jeg er ikke helt sikker på om det kan genoplives, men jeg vil bestem forsøge, for med udsigt til konfliktlån i stedet for løn, er der ikke lige plads i budgettet til et nyt. Måske bliver jeg nød til at overgive mig, og så skal der virkelig tænkes grundigt, før jeg går på indkøb. Helt uden kamera duer det bare ikke. Hverken denne eller havebloggen ville kunne klare sig uden billeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...