onsdag den 3. april 2013

Lockout, dag 2

Forberedelse til torsdagens demonstrationer
Selv om det ikke er så populært at tale om forberedelse lige for tiden, er det alligevel svært at komme uden om. Dagens faglige kamp stod på Kredsen (som jeg med overraskende hurtighed har indlemmet i mit ordforråd og hverdag). Vi havde booket lokaler fra 12-14. Der er run på faciliteterne, og alle steder trænges skilte, bannere, malerbøtter, tapetklister, medarbejdere og lærere ikke at forglemme. Når man ikke længere kan råde over sin arbejdsplads mange lokaler, skal man tænke kreativt for at få noget fra hånden.

I dag har Campus-lærerne forberedt sig på demonstrationerne i morgen. Vi har planlagt at mødes til fælles information, og derefter gå ud til forskellige steder i byen med vores grej. Vores demonstration sætter fokus på hvordan vi skal få proppet 4 ekstra undervisningstimer ind om ugen. For os at se er det umuligt, så derfor vil vi bede befolkningen om hjælp til at vælge hvilke opgaver, som vi ikke længere skal løse. Det skal nok blive godt. Om ikke andet var det sjovt at lave. I det hele tager giver dette os en sjælden anledning til at arbejde sammen under helt frie forhold. Temperamenterne brydes og kreativiteten slippes løs. Sammen har vi virkelig meget at byde ind med. Det er det, som til dagligt gør os til en stærk skole.

På hjemvejen stoppede jeg ved NETTO i Sorø. Jeg håbede på at træffe nogle af mine gamle kolleger fra Stenlille, og jeg blev ikke skuffet. De var ved godt mod, og stod klar med bannere og løbesedler, og havde lige overtaget vagten. Det var godt at se dem!

Jeg har tænkt en del over hvorfor vi bruger vores kræfter på at vandre rundt på gader og stræder. Det er jo en meget gammeldags måde at kommunikere på, og jeg er ikke sikker på at vi opnår det, som vi gerne vil. Når jeg spørger om hvorfor vi går på gaden og hvad vi håber at opnå, får jeg svaret at vi vil vise at vi ikke bare holder fri, men kæmper for vores sag. Det vil jeg da gerne være med til, men jeg tvivler på at gaden er det rette sted at udkæmpe den kamp. Jeg har ikke det mindste imod at demonstrere, men jeg vil samtidig nødig spilde mine kræfter. Jeg tror at jeg vil bruge lidt tid på at udtænke en mere "moderne" måde at nå de selvsamme mål. Foreløbig har jeg meldt mig ind i Ringsted-Sorø Lærerforenings gruppe på Facebook. Måske kan det lede mig på sporet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...