mandag den 29. april 2013

Lockout. Dag 25. Regeringsgrebet

Når jeg ikke har skrevet før nu, skyldes det ikke uvilje. Jeg har simpelt hen ikke haft noget at skrive. Jeg har været taste-lam! Ja, lidt lige som mund-lam, bare på bloggen. Jeg var fuldstændig oprørt over regeringens indgreb, og det helt urimelige "kompromis", som den har brygget sammen.

Jeg sad her hjemme og så optakt og pressemødet. Alle gættede og spekulerede, og Helle & Co. holdt et fint møde og optrådte civiliserede og kolde. De udtalte sig om mit arbejde med en sikkerhed, som kun kan undre, for det var tydeligt, at de ikke kendte til forholdene i maskinrummet. Nu har de udstukket retningslinjerne for mit arbejdsliv, og jeg vil kvitterer med et:"Hmm?!!", og konstaterer, at jeg nu ikke aner hvem jeg skal stemme på næste gang. Jeg kan ikke, selv med min bedste vilje, tilslutte min noget kendt politisk parti i Danmark lige nu, og jeg tøver ved at støtte eventuelle "nye elever i klassen". Jeg er ikke så god til opportunisme.

Konflikten, og dermed lockouten, har fundet en afslutning, men bestemt ikke en løsning. På facebook kunne jeg vælge at ændre mig profilbillede til "røvrendt" eller "knockoutet". Jeg valgte det sidste, selv om det første også i meget høj grad fortælle hvordan jeg føler. Jeg er vred, skuffet og meget mismodig.

Man valgte IKKE at aflyse afgangsprøverne, sådan som jeg ville have foretrukket det. Nu skal vi løbe hele maskinen i gang. VI får 2 ugers ekstra undervisning inden de skriftlige prøver. Det giver for mine afgangselever i matematik ekstra 6 lektioner. De rykker jo ikke noget som helst. Og da slet ikke, når jeg kan konstaterer at faget er udtrukket til mundtlig prøve også. "Spændende!" ville Niels Hausgaard nok have sagt, og jeg med ham. Stod det til mig, havde man aflyst alle prøverne, for at få tid til faktisk at undervise i den smule tid, som er tilbage af skoleåret. I stedet sender man elever til prøver, som de ikke er klar til, og jeg skal så bare indhente al den prøveforberedelse, som ligger bag kulisserne (man værger sig ved at sige forberedelsestid), og føre dem op som tidligere planlagt. Jeg er stadig ikke sikker på hvordan det kommer til at hænge sammen, men vi lærere er jo et løsningsorienteret folkefærd, så mon ikke vi fikser det.

Man valgte at afskaffe seniorordninge; en ordning, som jeg har været med til at spare op til i årevis, fordi den er finansieret ved at man afstod fra en lønstigning, for at betale for den. Jeg vil derfor gerne have min del af "opsparingen" udbetalt. Det er jeg helt sikker på at jeg aldrig får, og det irriterer mig.

Man valgte at give os værnsregler, hvad så end det indebære. Jeg må bruge lidt mere tid til at lure på hvilken måde det værner mig og imod hvad.

Man gav os en lønstigning, som vi ikke havde bedt om. Desværre er den lige i underkanten til at kunne dække det lån, som jeg nu skal betale tilbage på i  4 år. Jeg ved ikke om man skal grine eller græde.

Listen over skuffelser er lang. Sandheden er at det mest skuffende er, at det virker som om man hele tiden har haft denne plan, og at jeg nu får lov til at betale for at være statist i en tragikomisk politisk dukketeaterforestilling, som oven i købet har lærerstanden som den forsmåede part. Jeg siger tak! Jeg havde faktisk forventet, selv om mit håb tidligt blev stækket, at en rød regering ville have været bedre til at lande et forlig midt på banen. Det var vist aldrig deres intention, og det skriger til himlen.

Nu skal jeg på arbejde igen. Det er med meget blandede følelser, selv om det efterhånden er lykkedes mig at slippe af med den direkte følelse af modvilje. Jeg møder op med et åbent sind. Det er ikke på grund af noget påbud, men alene fordi det er min personlige grundtone. Jeg forventer meget lidt. Det er et værn imod skuffelser, som jeg til gengæld regner med at møde en del af. Jeg er klar, men kun til at yde det absolut nødvendige og påkrævede. Jeg kan mærke at der ikke er energi til ret meget mere, og lyst er der slet ikke. Måske bliver det anderledes, når jeg hører Peters pep-talk til morgenens kaffebord på lærerværelses. Måske kan mødet med mine elever forandre det. Måske, måske, måske. Lige nu er jeg bar på survirval-mode. Lad os nu se.

En ting er sikkert; når den nye ikke-ordning træder i kraft til august, så aftjener jeg min lærergerning alene på skolen i videst muligt omfang. Der skal ikke være nogen som helt tvivl om hvor mange timer jeg bruger, og jeg vil holde helt fri, når jeg holder fri. Det bliver ikke let, men jeg tror at det bliver nødvendigt.

"I kan ikke slå os KL!" Hvor tog vi dog fejl. Vi var slet ikke klar over at vi også var oppe imod regeringen.... eller var vi?!! Lige nu føler jeg mig i den grad slået!

1 kommentar:

 1. Just as the name implies, these uggs are from Australia, that happen to be crafted from twin-tier merino wool.

  People of every class and level can certainly get these because their price is of every range.
  Nevertheless, with super delicate ease and convenience,
  increased desire, and winter season season approaching, it is possible to still discover some good provides.


  My page - プラダ 財布

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...