torsdag den 4. april 2013

Lockout, dag 3. "Vores demo"

Torsdag var Campusskolens demo-dag. I dag skulle "vores" arrangement afholdes, og jeg mødte op på Kredsen først på eftermiddagen for at slæbe skilte. Ved 3-tiden var vi klar på Nørretorv, og stille og roligt blev pladsen fyldt op af lærere med skilte, bannere, badges og kampagne-t-shirts. Det er en lidt sjov måde at møde sine kolleger fra de andre skoler på. Mange kender hinanden på kryds og tværs, for Campusskolen er jo "lavet ud af" lærere fra alle Ringsteds skoler. Jeg gætter på at vi var omkring 100 mand. Vi delte os i 6 grupper og gik til hver vores sted for at komme i snak med folk.
Vores idé var at bruge lærernes skema som udgangspunkt for en samtale med de mennesker, som vi mødte. Vi havde konstrueret et skema med undervisning, forberedelse, møder og alle de andre aktiviteter, som fylder vores hverdag. Skemaet på skiltet fandtes også i en papirudgave, som vi bad folk om at krydse af på. Opgaven var ganske enkelt at sætte kryds over de 4 ting, som må vige pladsen for at få tid til de foreslåede ekstra 4 lektioners undervisning. Rigtig mange på gaden synes ikke at de kunne hjælpe med det. De kunne simpelthen ikke få plads i skemaet, nøjagtig lige som vi selv tænker. En del endte med at placere de ekstra timer i forberedelsestiden, og nogle foreslog at vi droppede opsyn med elever, elevplaner eller elevsamtaler. Generelt var det nogle gode og spændende snakke, og mange kom tilbage med meldinger om at folk havde fået øjnene op for udfordringerne i den foreslåede ordning. Hvis det er tilfældet, har eftermiddagen bestemt været en succes. 
Vi samlede besvarelserne sammen, og vil forsøge nu at lave lidt statistik på sagerne. Det er ikke sikkert at der kan komme noget som helst fornuftigt ud af det, men hvis der er en tendens, kunne det da være sjovt at spotte den. Da det blev for koldt og klokken nærmede sig 5 drog vi hjem igen. Det er utroligt så træt man bliver af at være ude i kulden. I morgen står den på endnu en demonstration. Jeg har endnu ikke sat mig ind i hvad det handler om, men det skal nok blive hyggeligt. Om det så fører til noget som helst i det store spil, må tiden vise.

 Jeg vil bruge aftenen til at se debatprogrammer og nyhedsudsendelser. Måske vil jeg også skrive et par indlæg i den heftige debat, som findes på alverdens hjemmesider og sociale medier. Det gælder om at være på, og det er altså ikke nok at være på gaden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...