fredag den 5. april 2013

Lockout, dag 4. Torvet i Ringsted.


Så har jeg været på barrikaderne igen. Denne gang var lærerne sat uden for døren på torvet i Ringsted. En god flok lærere mødte op og sad eller stod trolig uden for døren i 2 stive timer. Det var lidt af en kold fornøjelse, men det hjalp lidt at vi med jævne mellemrum sang kampsange. Ind imellem sang vi også lige et vers af Mariehønen Evigglad. Tænk engang, den kan synges på råbe-melodien til Everywhere I go.

Da konceptet i høj grad var bygget om omkring tilstedeværelse, var der god anledning til at hyggesnakke med kolleger. Det er faktisk rigtig hyggeligt, og noget, som vi gør for lidt af til dagligt. Ofte ender det nemlig med at være en snak om klasser, fag eller elever, når vi holdet "pause" på lærerværelset. Det må vi lave lidt om på, når vi igen bliver lukket ind på skolerne. Ægte pauser må så absolut på programmet.

Ved 1-tiden brød vi op og sagde god weekend til hinanden. Det er underligt at tænke på at vi nu har bruge en hel uge på ikke at lave vores arbejde. Det fører jo ikke til noget som helst at tosse rundt på gader og stræder. Jeg håber at vi snart må komme inden døre igen.

Inden jeg hoppede i den lille grønne og trillede hjem, slog jeg lige et smut ind i Tiger-butikken. Der mødte jeg et par amerikanske turister, som gerne ville høre lidt om hvad det hele går ud på. Jeg forsøgte mig med den meget korte version, medens køen ved kassen blev forstyrret af min uopmærksomhed. Jeg er ikke tidligere blevet spurgt ud på denne måde, og da jeg lagde min jakke i bilen, opdagede jeg årsagen til spørgsmålet; jeg havde glemt at aflevere mit meget fine badge, hvorpå der står Lockoutet. Rigtig smart! Jeg tror at jeg vil lade det sidde på jakken ind til demonstrationen på mandag, hvor vi vil forsøge at få de lokale politikere i Ringsted i tale. Det gør vel ingen skade.

God weekend i Lockoutland!

1 kommentar:

  1. Jeg var på torvet i Køge i går sammen med rigtig mange andre lærere fra Køge og Stevns.

    Jeg synes, det har været en meget mærkelig uge. har nogle gange tænkt, at det da nok ville være lidt smart at lave lidt forberedelse, så jeg er helt klar den dag vi atter må passe vores job... men, så er det jeg tænker:
    Faneme nej! Jeg får ingen løn, ergo skal jeg sgu heller ikke lave noget som helst arbejde, før jeg bliver lukket ind igen!

    God weekend, selvom det også er en underlig en af slagsen, eftersom vi jo næppe skal på job mandag...

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...