tirsdag den 9. april 2013

Lockout, dag 8. Ringsted Bibliotek

Demonstration på Ringsted Bibliotek
Klokken 10 forlod jeg Sorø og satte kursen mod Ringsted. En af sidegevinsterne ved al denne demonstrering er, at jeg lærer Ringsted by bedre at kende. Denne gang have jeg være på krak.dk for at finde frem (se, se... intet lader sig gøre uden forberedelse). Jeg ankom til biblioteket samtidig med en ældre dame, som var lidt irriteret over, at hun ikke kunne får en plads på den sædvanlige parkeringsplads. Gad vide hvorfor?

Inde på biblioteket blev jeg mødt af en vældig aktivitet. Alle steder sad der lærere. Mange talte sammen i grupper, selv om jeg ikke umiddelbart kunne identificere nogle formelle teams, og en del sad alene begravet i bøger.

Jeg havde netop forladt en heftig debat på Facebook inden jeg tog af sted, så jeg fandt et hjørne og slog mig ned. Hurtigt fandt jeg siden og fortsatte i debatten, som handlede om lærernes senior-ordning. Jeg er ved at være rimelig træt af folk, som udtaler sig skråsikkert, fordomsfuldt og helt udokumenteret om om vigtige og komplicerede forhold i min overenskomst. Nej, vi FÅR ikke noget som helst, når vi bliver 60. Vi har for længe siden lavet en aftale om at vi igennem vores arbejdsliv sparer op til at kunne få et lidt lettere skema, når vi bliver ældre. Hvis ordningen skal afskaffes, vil jeg personligt gerne have udbetalt den sum, som jeg har været med til at spare op, lige med det samme. Helst så jeg dog at jeg kunne få del i seniorordningen, når jeg faktisk bliver senior. Debatten på Facebook døde ud, og jeg fandt en flok kolleger, som lige havde plads til en ekstra stol omkring bordet.

I stedet for at planlægge undervisning, som vi i virkeligheden ikke må, slog vi os på at planlægge en lille happening. Vi vil lave en opskrift på Lockout-kage. Det krævede en hel del brainstorming, idé-udveksling og  konceptudvikling; alle kompetencer, som vi dagligt bruger i vores job. Vi kom frem til en skitse, som Manja, den ukronede kagedronning på Campusskolen, tog med hjem for at realisere. Det skal nok blive godt. Mere herom senere.

Jeg tror nok at denne type af demonstration hedder en "walk in". Forleden deltog jeg i en "sit down". I morgen er jeg inviteret til en "falsh mob" og der tales også om "harlem shake". Nogen skulle skrive en lille manual, og måske også forsøge at finde på nogle passende danske termer. Det ville klæde sproget og gøre det lette for en flok skolelærere uden erfaring med offentlig opstand.

Teammøde på Ringeste Bibliotek

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...