tirsdag den 9. april 2013

Lockout, dag 8. Torvet i Sorø

Demonstration på Torvet i Sorø
Dagens anden demonstration var denne i Sorø. Jeg deltog på sidelinjen og brugte anledningen til at træffe gamle kolleger. Det er altid så hyggeligt. Arrangementet var foran det gamle rådhus, og en fin flok lærere mødte op i fint humør. Der var skrevet fine sange, og vi havde især held med denne:
Så tager vi danskbogen frem,
så tager vi danskbogen tilbage,
så tager vi danskbogen frem
og så støver vi den af.
Så ryster vi med ærmet
og så kører vi i ring.
De lærer ingen ting.
Hay!

(Gæt selv melodien). 
Der var naturligvis også nogen vers, men dem lærte jeg ikke uden ad. Faget varierede for hver omgang, og det var vældig sjovt. Især da vi tog grovfilen frem og idrætstøjet af.

Demonstration på Torvet i Sorø
Lige som i går havde jeg Esther med. Det er ikke lige noget for hende med så mange fremmede mennesker, som opfører sig mærkværdigt og svinger rundt med skilte og bannere. Hun bliver helt mut og ser vældig gnaven ud. Heldigvis spottede vi Mirjam, som Esther kender særdeles godt, og det hjalp på humøret. Det formildede hende dog ikke nok til at lade sig fotografere med et smil på læberne.


Selv om sådan en demonstration ikke flytter så meget i det store spil, så lykkedes de os dog at få borgmesteren i tale. Eller også var det bare et høflighedsvisit på vej hjem fra mødet.

Borgmester Ivan Hansen
Jeg siger igen hvad jeg også tidligere har sagt; der er ikke gået de store aktivister tabt i den danske lærerstand. Vi er ikke særlig overbevisende eller højtråbende i dette forum. Måske skyldes det at en vigtig kvalitet i vores job (når vi ellers får lov til at udføre det) er at lytte, anerkende, samarbejde, løse konflikter, kommunikere og skue fremad sammen. Vi er ikke trænet i ultimative konfrontationer og skarp retorik. I hvert fald ikke til at forestå dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...