tirsdag den 16. april 2013

Lockout, dag 15. Lockout-sløjfer

Lockout-sløjfen
Jeg holdt pause fra lockouten i går; et af de meget få privilegier, som følger med den verserende konflikt. Jeg deltog ikke i nogen som helst faglig aktion.... nej, vent lige lidt. Nu jeg tænker nærmere over det, så delte jeg da vist en kasse påskeliljer ud, og så vidt jeg husker brugte jeg også en del tid over en kom kaffe på at forklare nogen lidt uforstående om hvad konflikten i grunden går ud på. Måske holdt jeg i virkeligheden slet ikke pause. Jeg gjorde bare det, som jeg allerhelst vil gøre, nemlig dele ud af min viden og erfaring. Det er jo det, som mit job går ud på.

I dag var vi sat stævne på Kredsen, for at hente løbesedler og gule bånd. Ikke de bånd fra svømmehallen, forstås. Det var måske en idé. Imorgen råber Ziegler: "Alle dem med gule bånd skal ind på skolerne!"  og så står vi bare klar i klasselokalerne. Måske ikke... Båndende er beregnet til at binde på bilantennen, cykelstyret, barnevognen, rolatoren eller hvor det nu måtte være aktuelt. Det skal symboliserer støtte til lærernes ønske om en forhandlingsløsning på konflikten, den danske model og lærernes sag. Man kan læse meget mere her.

Jeg tror at vi er blevet lidt trætte af al denne faglige kamp, for vores koordineringsevner er i hvert fald ikke for skarpe i dag. Jeg mødte op ved halv 10-tiden for at hente min portion sløjfer. På Kredsen mødte jeg 2 kolleger, som sad og snakkede sammen. De ventede også på at komme ud. Mens vi sad og blev enige om at vi er ved at være temmelig slidte af konflikten, tikkede en melding ind på Facebook. Den fortalte at vi skulle mødes ved vores Campusskolen klokken 13 for at dele ud sammen. Hurtigt blev vi dog enige om at vi i stedet ville tage sløjferne med hjem og dele ud lokalt. Allerede ved 10-tiden kørte jeg igen mod Sorø. Nu har jeg været ude i mit kvarter med sløjfer. Der er ikke mange hjemme på denne tid af dagen, så jeg tager en runde til igen i aften. Hvis man vil, skal man bestemt også få muligheden for at støtte os.

Resten af dagen skal gå med at arbejde på mit studie og min kolonihave. Jeg har stadig mine lockout-påskeliljer stående i potter. Mon ikke de gerne vil i jorden. Det vil jeg i hvert fald gerne.

Hvis du ser en lille gul sløjfe i en antenne, så send en venlig tanke til alle os lærere, som stadig ikke får lov til at komme på arbejde. Bare denne konflikt snart får en ende, og meget gerne en fornuftig en.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...