lørdag den 30. november 2013

Geocaching - vores nye hobby

For tiden går vi amok med geocaching. Når vi kan se vores snit til det, går Esther og jeg på jagt efter små bøtter med dimser i. En lidt underlig og nørdet hobby. Det er ikke fordi vi har fundet hundredevis, sådan som andre geocachere kan prale af, men jeg er blevet grebet af nørderiet, og er gået i krig med "travel-bugs" og vores egne caches.

Jeg havde ikke fundet ret mange caches, før jeg fik lyst til at lægge en ud selv. Indledningsvis havde jeg en idé om at den skulle gøre opmærksom på arbejdet på Father´s Home, men det viste sig at være imod retningslinjerne for legen, så den blev konverteret til en helt almindelig cach. Så var der problemer med placeringen. Som almindeligt medlem kan det være lidt svært at gennemskue hvor andre har lagt premium-caches, så jeg måtte flytte lidt og rette det hele til, så det passede med den nye lokation. Til sidst lykkedes det, og min første cach blev offentliggjort. Det skete der dog ikke det helt vilde ved, og først efter 5 dage tikkede en sms-melding ind og fortalte, at cachen var blevet fundet. Jeg blev faktisk overraskende glad, for det er ekstra sjovt at lege, når man oplever at andre også leger med. Da jeg så også blev tildelt "favorit point" blev jeg da ekstra glad. Nu er den blevet fundet et par gange, og jeg glæder mig over hver en melding.

Min første cache IHIALA #1

I vores cache lå vores første "travel bug" Esthers Smølfine. En travel-bug er en ting, som man sender på rejse. Vi har valgt Smølfine, og hun er blevet udstyret med en nummerplade (tag) og en lille beskrivelse af sin mission. Jeg har sendt hende ud på en tur rundt i Danmark, og jeg håber at hun vil få en spændende rejse og komme hjem igen inden jul næste år. Jeg er selvfølgelig spændt på at følge hendes færden. Hun flyttes fra cach til cach af folk, som giver hende et lift. Det går ikke altid efter planen, og jeg kan forstå at mange mister deres travel-bugs under vejs. Jeg håber selvfølgelig ikke at det sker for Esthers Smølfine, som netop er blevet samlet op for første gang.

Esthers Smølfine
Nørderiet vil ingen ende tage, og jeg har trawlet nettet igennem for sjove og spændende ideer til caches, som ikke bare er en lille bøtte med en logstrimmel i. Jeg endte med at købe 3 små æsker, som ikke så let åbnes. Til dem har jeg indkøbt 3 beholdere, som nu skal kamufleres, så de kan gemmes rundt omkring, hvor vi færdes. Forleden kom vi hjem fra genbrugsbutikken med denne lille samling af sager:

Bøtter og SWAG
3 bøtter til caches og en god samling SWAG (bytteting). Traditionen er at man lægger SWAG i sine caches. Når de bliver fundet, kan man bytte en ting. Man lægger en dims og snupper en af cirka samme værdi. Esther har en lille samling af ting, som hun har fisket op af caches. Jeg har en samling, som vi lægger ud. Det er vist mest sjovt for hende, men det er også vigtigt at hun hygger sig. Hun har jo ikke så meget glæde af nørderiet.

Nu er bøtterne matchet med indholdet, og 2 af den er lagt ud allerede. Det gik ikke helt efter planen, men man har vel lov til at fumle lidt i det som nybegynder. En cach blev godkendt så hurtigt, at jeg ikke nåede at opdage det. Desværre opdagede jeg heller ikke at jeg havde lavet en slåfejl i koordinaterne, og derved sendte jeg en stakkels geocacher ud på en helt forgæves jagt. Først og fremmest fordi koordinaterne var forkerte, men da den skarpsindige cacher alligevel regnede de korrekte koordinater ud, fik han endnu en lang næse, for cachen var ikke på plads endnu. Jeg har beklaget over for ham! Jeg er ikke så stolt af situationen, men han tog det pænt, synes jeg. Jeg håber at han får lyst til at lede efter den en anden gang. Nu ligger den i hvert fald på det rigtige sted. Desværre er det ikke helt så enkelt at rette i koordinaterne, så nu venter jeg på at den flinke reviewer igen kigger på sagerne. Mon ikke han snart bliver træt af mig... Måske kan cachen gå i luften igen i morgen. Vejret skulle vist bliver fint til en tur på jagt.

Den anden cach er lagt i havekolonien. Det krævede lidt gravearbejde og lidt opfindsomhed. Jeg er lidt i tvivl om det er en langtidsholdbar løsning, men lige nu virker det vist, og så må jeg forsøge at udtænke en bedre løsning i løbet af vinteren. Ja, det er lidt kryptisk, men jeg vil jo nødig afsløre for meget. Det er sjovere at finde cachen, hvis man selv har løst mysteriet.

Som du måske fornemmer kan man få uanede mængder af tid til at gå med denne hobby. Jeg må vist sætte en tidskvote for mig selv, så det ikke tager overhånd. I morgen vil jeg forsøge at placerer den sidste cach, som jeg har på lager. Så kan der blive tid til selv at gå på jagt igen. Man må give lidt for at kunne modtage. Dette må være mit bidrag for nu.

Skulle du have fået blod på tanden, er det let at komme igang med geocaching. Du kan jo begynde med at oprette en gratis profil lige her: www.geocaching.com. Måske ses vi der ude!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...